UZ SVAKU KUPNJU POKLON KUPON SA 20% POPUSTA ZA IDUĆU KUPOVINU,

POPUSTI DO 30% NA SETOVE I PAKETE TE BESPLATNA DOSTAVA

UZ BESPLATNE TESTERE DO 30.04.2021.

 

Pretraživanje
Filters

RICINUSOVO ULJE

RICINUSOVO ULJE

Znanstveno ime: Ricinus communis L.

Ricinusovo ulje poznato je po svojim blagotvornim učincima, što ga čini omiljenim i popularnim prvenstveno u kozmetičkoj industriji. Dobiva se hladnim prešanjem sjemenki ricinusa. Zbog svoje niske molekularne težine ulje može prodrijeti duboko u koži te je pogodno za sve tipove kože. Ono što ga čini tako posebnim i ljekovitim, pogotovo za kožu i kosu, visok je udio vitamina E te ricinoleične kiseline koju sadrži i do 90%, a koja se pokazala vrlo djelotvornom protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija i koja je zbog toga zaslužna za njegova antiupalna, antibakterijska i antigljivična svojstva.